Landgoed Maple Farm
Een eerste impressie


Wonen op een landgoed? Dat kan op Landgoed “Maple Farm”, gelegen aan de rand van Bosschenhoofd,  Noord-Brabant met een eigen bos als achtertuin. 

Beeldentuin landgoed Maple FarmEen korte omschrijving:

Landgoed Maple Farm een groene oase met veel ruimte, comfort en privacy op 30 auto minuten van Antwerpen of Rotterdam. Op een schitterende locatie aan de rand van Bosschenhoofd (gemeente Halderberge) nabij de op en afrit van de A58 met een totale oppervlakte van meer dan 10 hectare. Op het landgoed bevindt zich een vrijstaande bungalow met aanbouw en een verbouwde landbouwschuur, beeldentuin, paardenstallen, paardenwei, landbouwgrond en aangrenzend een bosperceel van een kleine zeven hectare met een deels parkachtig karakter.

Mede dankzij de gunstige ligging, omvang en bestaande regelgeving in de provincie Brabant leent het landgoed zich bij uitstek voor verdere ontwikkeling. Voor meer informatie zie o.a. de pagina bestemmingen.

Landgoed Maple Farm - overzicht - Landgoed te koop West Brabant - Bosschenhoofd - Roosendaal

Landgoed Maple Farm - oprijlaan voorzijde - Landgoed te koop West Brabant - Bosschenhoofd - RoosendaalBungalow
De vrijstaande bungalow met ruime aanbouw ligt omgeven door een weelderige tuin en bijna geheel in het groen. Ruim van opzet, zes kamers, en heeft het karakter van het landelijke wonen. De indeling is eenvoudig aan te passen naar eigen woonwensen. In 2003 is de bungalow grondig verbouwd.

Landgoed_te_koop_woonhuis_achterzijde

Landgoed_te_koop_woonhuisSchuur
De voormalige landbouwschuur is voor de het grootste deel verbouwd en omvat een galerie/toonzaal, kantoor, opslag, toiletten, keuken en is voorzien van dubbelglas en een eigen CV installatie (combiketel). De uitstraling is landelijk. Het geheel is samen met de aangrenzende tuin en terras in gebruik als galerie – beeldentuin. Het andere deel van de schuur bestaat uit een opslag/werkplaats, paardenstallen (vier), zadelkamer en een halfopen afhang. Er is een ruime parkeergelegenheid.

Landgoed Maple Farm - overzicht - Landgoed te koop West Brabant - Bosschenhoofd - Roosendaal

Landgoed Maple Farm - bosrand - Landgoed te koop West Brabant - Bosschenhoofd - RoosendaalBeeldentuin- terras
De beeldentuin is aangelegd in 2003-2004 onder architectuur en heeft een landschappelijk karakter, beplanting bestaat voor het merendeel uit inheemse soorten.

Tuin achterzijde  - Landgoed Maple Farm -  Landgoed te koop West Brabant - Bosschenhoofd - Roosendaal

Landgoed te koop - Maple Farm - Bosschenhoofd - schuur achterzijdePaardenweide - agrarische grond
De paardenweide ligt direct naast de stallen en poetsplaats, naast en achter de beeldentuin ligt de agrarische grond.

Landgoed Maple Farm - paarden in de winter- Landgoed te koop West Brabant - Bosschenhoofd - Roosendaal

Landgoed Maple Farm - paardenwei - Landgoed te koop West Brabant - Bosschenhoofd - RoosendaalBos
Het bosperceel van ca. zeven hectare met ruim twee kilometer wandelpad is de afgelopen jaren grotendeels geschoond van Amerikaanse Vogelkers en beplant met eik, berk en beuk . De houtopstand is voor het merendeel eik, berk en grove den. De eik is voor het grootste deel gepland rond 1910. Midden in het bos bevind zich een heideplaat. Het bos grenst aan de achterzijde aan een waterschapsloot. Het maakt deel uit van de  ecologische hoofd structuur (EHS).

Landgoed Maple Farm - oprijlaan voorzijde - Landgoed te koop West Brabant - Bosschenhoofd - Roosendaal

Tuin achterzijde  - Landgoed Maple Farm -  Landgoed te koop West Brabant - Bosschenhoofd - RoosendaalLandgoed status - bestemming
Het landgoed is voor het grootste deel gerangschikt onder de Natuurschoonwet (NSW) deze bied de nieuwe eigenaar uiteenlopende voordelen. Uitbreiding van de bestaande natuur met als compensatie uitbreiding bebouwing. Fiscale faciliteiten voor de nieuwe eigenaar.

Het landgoed is zeer geschikt voor de combinatie wonen - werken in een landelijke groene sfeer. Het landgoed bied veel privacy en gezien de beschikbare ruimte nog uit te breiden en/of aan te passen aan eigen wensen. De vingerende bestemming: wonen, recreatie, kleinschalig horeca, detailhandel (onder voorwaarden), galerie-beeldentuin. Er liggen mogelijkheden voor een paardenbedrijf.Landgoed Maple Farm - overzicht - Landgoed te koop West Brabant - Bosschenhoofd - RoosendaalDe informatie op deze website alsmede de brochure zijn met de meeste zorg samengesteld.
Mochten er desondanks toch onvolkomendheden in voorkomen dan kan de koper (bieder)
daar géén rechten aan ontlenen.


Te koop - Landgoed Maple Farm
Roosendaalsebaan 4 - 4744 SM Bosschenhoofd
(Roosendaal) - Provincie Noordbrabant - info@landgoed-te-koop.nl

Meer informatie - Vermeeren Makelaardij BV
Ado Vermeeren - Tel. 076 - 5964171 of  06 51728086